Seksi kiinnostaa

Sudenkorentojen herkkä dandem-asento on yksi syksyn ehdottomista kliimakseista, rohkenen silti nostaa henkilökohtaisesti esille muutaman kiinnostavamman seksitapauksen. Tapaukset ovat tietysti aiheeseen liittyviä uutisia, kuinkas muuten. Osmo Kontula on puurtanut pitkään suomalaisten sukupuolikäyttäytymistä tutkaillen. Viimeksi hän raportoi kansakuntamme yhdyntätiheyden hiipuneen huolestuttavasti. Syyksi tarjottiin kiireen kyllästämää työ(ja muuta)elämää. Samoihin aikoihin kantautui tietoja myös internetpornon tirkistelyn vähentyneen. Ilmiötä selitettiin tietokoneilla roikkuvien ihmisten ajan valumisella erilaisissa virtuaaliyhteisöissä pyörimiseen. Kolmantena lähiaikojen kiinnostavana seksiuutisena voidaan poimia Anna Kontulan väitöskirja Punainen exodus. Kontula on tutkinut prostituutiota Suomessa ja olisi valmis hyväksymään ns. osakuntabordellit.

En nosta vaaliteemakseni kunnallisten bordellien perustamista, vaikka se ehkä olisikin loistava mediatemppu. Todennäköisesti saisin vain kusipään leiman vielä syvemmälle otsaani. Prostituutiosta käytetään usein nimitystä maailman vanhin ammatti. Kuulemani mukaan jo ns. primitiivisissä yhteisöissä seksi oli käypää kauppatavaraa, jolla naisen oli mahdollista hankkia esim. ravintoa tai muuta aineellista hyvää miehiltä. Ihmisen seksuaalisuuteen liittyvät monet erityispiirteet (mm. naisen halukkuus paritella aikana, jolloin hedelmöitys ei ole todennäköistä) antavat viitteitä siitä, että seksi olisi alun alkaen naisen strategia saada mieheltä huolenpitoa itselleen ja jälkeläisilleen. Mies tuntuu totisesti olevan seksillä helposti ohjailtavissa, kuten nykyinen mainosmaailmakin hyvin todistaa. Tietysti seksissä on kyse muustakin kuin pelkästä jälkeläistenhuollon käytännönjärjestelyistä, mutta on houkuttelevaa ajatella sen kummittelevan jossain taustalla. Tämän ajatuksen mukaan, mitä vähemmän nainen on riippuvainen miehen resursseista, sitä vähemmän hän haluaa harrastaa miehen kanssa seksiä. Eli mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta, sitä vähemmän siellä parisuhteissa seksiä harjoitetaan. Idea on varmasti melko helppo testata vertaamalla eri maiden/kulttuurien yhdyntätiheyksiä sekä erilaisten pariskuntien vastaavia lukuja. Oletuksena on, että jos nainen on enemmän taloudellisesti riippuvainen miehestään, niin myös parivuode natisee useammin öiseen aikaan.

Edellä mainittu ei ollut tasa-arvoa vastustava kommentti, vaan puhdas hypoteesi. Ehkä todellisen ja täydellisen tasa-arvon hinta on hienoinen tiputus yhdyntätiheyksissä, kasvu avioerojen lukumäärissä ja jälkeläistenhuollon lapsen kannalta heikentyneet näkymät. Sukupuoltenvälinen tasa-arvo on silti kaikinpuolin kannatettava ajatus, mutta ei sitäkään tule kritiikittä kohdella. Kehitys on ollut mielestäni maassamme hyvää, vaikka lasikattoihin ja palkkaeroihin on välillä törmätty. Sinänsä Suomi tuntuu melko sivistyneeltä ja tasa-arvon kyllästämältä paikalta, mutta vielä näkyy jossain vanhakantaisuus nostavan rumaa päätään. Tapaus Lapin Kansa ja Johanna Korhonen ovat puskafarssin tunnusmerkit täyttävä irvikuva nyky-yhteiskunnasta. Ehkä me vielä joskus otamme tästäkin tapauksesta opiksemme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: